David Lanham

Počeo je crtati kao klinac i nikada nije stao. Mašta, puno rada i nekoliko izvrsnih profesora doveli su ga do uspjeha. Fasciniran kontrastom između prirode i tehnologije nije bježao od digitalne umjetnosti, a zbog ljubavi prema crtićima i stripovima nikada mu nije nedostajalo inspiracije.

David Lanham danas je uspješan ilustrator i dizajner, te suosnivač  Impending studija koji je izdao uspješne mobilne igre kao što su Clear, Hatch i Heads Up! David većinom stvara u Ilustratoru jer kaže kako jedino vektorima može dobiti boje i izgled animiranog filma na cel folijama.

Rad na aplikacijama natjerao ga je da napravi korak dalje, pa je od izvrsnog dizajnera i ilustratora postao i animator. Kako je navikao raditi u Adobe illustratoru, smislio je način kako njime animirati, iako za to Adobe illustrator nije namjenjen. Sve faze pokreta sprema u layere, a kad je gotov exportira ih u .png sličice te spaja u film.

Davidov način stvaranja dokaz je kako nema previše smisla raspravljati o tome koji je program bolji. Važan je krajnji rezultat, a kako do njega doći, osobni je izbor svakog od nas.

 

Vježbajte svaki dan. Ne možete zabrljati – možete samo naučiti više o sebi i načinu na koji volite stvarati.

 

Iako je David poznat i po dizajnu ikona za aplikacije, spomenimo Acorn i Twitterrific, glavni razlog zašto vam ga predstavljamo jesu njegove fantastične ilustracije. Zato dosta s tekstom, nastavljamo slikama:

 

dlanham-Ghost-of-Mello-Marsh1600Samurai Monkeydlanham-Enlightenment-1600ArtifactNearly Ripe - vectorLunchbox Scavengersdlanham-Hunter-Gather-header


Proces stvaranja ilustracija


Homepage Tumblr Shop