Marble Machine

The Wintergatan Marble Machine ručno je izgradio švedski muzičar Martin Molina, a sav proces stvaranja tog čudesnog stroja snimio je Hnnes Knutsson.

U

Uvijek me razveseli vijest da svijet i nije tako loše mjesto kako nam to ponekad zna izgledati iz naše hrvatske perspektive. Pogotovo ako netko prati svoje dječačke snove i uspije napraviti mašinu koja je nešto što bi da je ikada bio uspješan napravio i Grunf iz Alan Forda.
I da radi 🙂

Muzička mašina napravljena od drveta uključuje bas, vibrafon, bubanj na udarac i ostale istrumente. Koristi mehaničku snagu i kinetičku koja proizvodi određeni zvuk. Mašina koristi 2000 pikula i mama je super uložila u njega kada ga je poslala da se igra sa pikulama iza kuće.

I drew out the dimensions in 3D software – Martin

Drvene mašine na pikule uvijek stvaraju zvukove i muziku ali Martin ju je želio kontrolirati. To je kao da pokušate kanalizirati vodu, budući da se pikule ponašaju kao voda. Za izgradnju stroja mislio je da će mu trebati 2 mjeseca ali trebalo mu je 14 mjeseci da je dovrši. Završetak je fascinantan sam po sebi. Toliko filmičan, melodičan i nestvaran.

Zato mame dajte djeci pikule u ruke. Neka se igraju vani. Sa curicama skupa. Tko zna šta će iz toga ispasti.