Profil

Info
Name
Maja Raos Melis
Status
Glavni tajnik hudu-a
Sekcija
Dizajn
Stručni naziv
Inženjer grafičkih tehnologija, smjer dizajn grafičkih proizvoda i Web dizajner
Obrazovanje
Grafički fakultet smjer dizajn grafičkih proizvoda. Škola primjenjenih umjetnosti i dizajna, smjer grafički dizajn. Otvoreno učilište Algebra, program obrazovanja za Web dizajnera.
Vještine
Grafički i web dizajn, programski jezik HTML i CSS. Ilustriranje akvarel i kolaž tehnikom te fotomontaže.
Radno iskustvo
Deset godišnje radno iskustvo stekla sam radeći u grafičko-izdavačkoj firmi. Vodila sam projekte vezane za reklamiranje knjiga, kao što su katalozi, letci i oglasi. Radila sam naslovnice za knjige, ilustracije za dječje časopise i knjige za mlade. Redovno sam ilustirala za rubriku Anegdote u čosopisu Priroda. Bila sam glavni grafički dizajner na izložbi Bezbroj lica periodnog sustava u Tehničkom muzeju, za koju sam izradila katalog, plakate i dizajn touch screen ekrana za kompjutersku igru Periodni sustav kao fliper. Art direktor sam web stranice allove. me, te sam autor i koautor većine čestitki na stranici. Surađivala sam s Miš doo, Večernjim listom, Mozaik knjigom, Svijet knjige, Školskom knjigom, Tehničkim muzejem, Zagreb i Prirodoslovnim muzejem, Zagrebu.
Portfolio
Slika 1
Slika 2
Slika 3
Slika 4
Slika 5
Opis radova
Slika 1. Branding, idejno rješenje logotipa La Turka.

Slika 2. Katalog, dizajn i prijelom kataloga Svijet knjige.

Slika 3. Photoshop, primjer procesa izrade ilustracije - čestitke, za Allove.me

Slika 4. Ilustriranje knjige, primjer jedne od dvjesto ilustracija za knjigu Kemijski leksikon u stripu, Školska knjiga.

Slika 5. Plakat, jedan od devetnaest 3D plakata za izložbu Bezbroj lica periodnog sustava elemenata u Tehničkom muzeju, Zagreb.
Koristim aplikacije
Photoshop, Indesign, Illustrator, Fireworks, Dreamweaver
Poznajem aplikacije
Corel draw, Flash
Želja mi je raditi
Želja mi je osmišljavati nove projekte, bilo vezane za izložbe, marketing, brending ili ilustriranje aplikacija za web. Glavno da je kreativno i naravno da naučim nešto novo.
Kontakt
Email
maja@hudu.hr

Recent Posts