Project Date: studeni 08, 2017 Skills: Animacija, Ilustracija

deVicer

U Zagrebu se stvara nova mobilna aplikacija za pomoć ovisnicima koju nam je prezentirao Dominik Bat, predsjednik udruge Cognitus. Oduševljeni idejom odlučili smo donirati izradu prezentacijskog videa, u nadi kako će to pomoći u nalaženju sponzora za njenu realizaciju.

deVicer je mobilna aplikacija za pomoć osobama s bihevioralnim ovisnostima kao što su ovisnost o prekomjernoj konzumaciji hrane, kockanje ili provođenje velikog dijela vremena u gledanju pornografije ili na internetu općenito. Hedonistički način života je uvelike doprinio tzv. ”modernim ovisnostima”.

Glavni segmenti rehabilitacijskih centara za bihevioralne ovisnosti su edukacija, zajednica i podrška u održavanju apstinencije. Uz podršku studenata psihologije i rehabilitacijsko-edukacijskog fakulteta iza kojih stoje njihovi profesori, razvijena je prva kompletnu edukativno-terapijska aplikacija koja nudi sva 3 segmenta.

Tijekom deVicer terapije, korisnik svaki dan dobiva potrebnu edukaciju za borbu sa svojim porokom. Što je bihevioralna ovisnost i kako nastaje? Koji procesi se događaju u mozgu? Koje tehnike psiholozi predlažu za samopomoć? Također ima i cijelu deVicer zajednicu na raspolaganju gdje može puno naučiti od iskusnijih članova.

DeVicerWallpaper

Go to Project